Varna24.bg ги публикува без редакторска намеса: След почти десетгодишни усилия, най-после

...
Varna24.bg ги публикува без редакторска намеса: След почти десетгодишни усилия, най-после
Коментари Харесай

Ще създаде ли напрежение синята зона във Варна?

Varna24.bg ги разгласява без редакторска интервенция: 

След съвсем десетгодишни старания, най-сетне следва въвеждането на " Синя зона " в централната част на Варна. Има обаче обстоятелства, които мощно тормозят хората и будят неразбиране. Проектът " Синя зона " на гр. Варна отсрочва авансово оповестения си старт, към този момент повече от месец и половна. Периодично излизат прессъобщения на Община Варна и " Общински паркинги и гаражи ", с които се анонсира " скорошният " старт на зоната. Несигурността, която се основава у хората, преди всичко ще докара до дезинтересиране на жителите, да наблюдават по кое време тъкмо ще възникне задължението за заплащане на такси за престой и санкции за погрешно паркиране. Така ще се провали действието на оповестителната и осведомителна част на плана.

Убедени сме, че няма жител и посетител на града, който да не е забелязал осведомителните табели в границите на " Синя зона " – Варна.
Според напътствията на Община-Варна, откакто се разчертаят местата за паркиране, в продължение на един месец там ще може да се паркира гратис. За сметка на това, всеки, който не е паркирал в разчертаната " зона ", ще бъде глобяван по разпоредбите на " Синя зона ".

Това решение е смущаващо и основава предпоставки за двоен стандарт и транспортен безпорядък. To обезсмисля главното предопределение на “Синята зона " – да облекчи трафика и да сътвори улеснения за бизнеса и жителите. От него прозира само желанието, целеустремено да се основат условия за мнoжество нарушавания, които да бъдат глобени, и с това да се усили финансовият резултат на оператора на зоната. Особено пострадали ще бъдат живущите в региона на " Синя зона “, защото с разчертаването й, броят на местата за паркиране стана доста по-малък, в сравнение с до момента.

Бихме желали да ви напомним, че в разгара на лятото казусът с паркирането в този регион е най-сериозен. От свършеното досега е видно също, че съзнателно или заради некачествено обмисляне, местата за паркиране не са ситуирани по метод, по който да бъде усвоено оптимално наличното пространство. Считаме за неприемливо, в най-натоварения сезон от годината, Oбщина Варна волно или несъзнателно да задълбочава проблемите с паркирането.

Обръщаме се обществено към вас от името и на доста жители, с искане да предотвратите използването на този двоен стандарт! Ако ще се вкарва " Синя зона ", тя би трябвало да бъде еднообразно годна в цялостния си размер, както за ползвателите, по този начин и за нарушителите, от момента на ефикасното си пускане. Всяко друго решение ще сътвори съществено напрежение!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР